Techniek en code · Alles Onthouden

Techniek en code

In 2014 en 2015 heb ik veel geschreven over Evernote op deze site. Echter, gedurende 2015 werd me duidelijk dat ik professioneel een andere richting zou kiezen en dat ik minder tijd zou krijgen voor deze site. De hosting voor deze site liep echter wel door. Logisch, want ik had Wordpress nodig en daarvoor heb ik een hostingpartij nodig.

Maar nu ik niet meer actief ben hier, zullen er minder snel updates op de site zijn. Maar er is een andere ontwikkeling, namelijk statische blogsites. Wat je nu leest komt niet uit een database maar schrijf ik in Markdown, een versimpelde taal om blogposts en pagina’s te maken. Daarnaast is de site niet meer vanuit Wordpress opgebouwd, maar gebruik ik een framework genaamd Jekyll met het template Hyde (serieus). Dit maakt het mogelijk om lokaal op mijn laptop posts te schrijven en deze vrij eenvoudig te publiceren op de site. Ik doe dit nu bij Github Pages. Dit is een fantastisch initiatief waardoor ik deze kleine en lichte site gratis kan hosten.

Ik heb mijn volledige site uit Wordpress gehaald en omgezet naar deze structuur. Er zijn nog wel een paar mitsen en maren die ik de komende tijd eens op zou moeten lossen…

  1. De afbeeldingen heb ik als backup lokaal staan maar zijn nog niet volledig omgezet in deze nieuwe URL structuur
  2. Door de nieuwe URL structuur zal zoekmachine verkeer, hoe minimaal ook, niet meer lekker lopen. Dat moet ik nog in orde maken
  3. Sommige verwijzingen naar de homepage kloppen niet helemaal.
  4. Een nieuwe sitemap in XML formaat bij Google wegzetten.
  5. Mijn 404 pagina is nog niet zoals ik hem wil. Die moet ik nog aanpassen (Het is in elk geval beter dan wat er eerst was)
  6. Op de oude site had ik een paar pagina’s met tekst en uitleg. Die moet ik nog beschikbaar stellen hier
  7. De artikeltitels op de homepage zijn nog niet zoals ik wil. Dat is iets in het template.
  8. Ik heb nu geen https meer. Ik moet nog even uitvogelen hoe dat zit.
  9. En mocht het me ooit lukken, dan wil ik toch wel een andere template. Maar dat kost tijd en energie die ik liever aan andere dingen besteedt. Misschien ooit een keer.

Je kunt de complete site en de onderliggende code en framework zelf downloaden en verbeteren via mijn Github repository.