Leestekens in Evernote : Is ! beter is dan $? · Alles Onthouden

Leestekens in Evernote : Is ! beter is dan $?

Een veelgebruikte hack om je favoriete notitieboeken of labels boven in een lijst te krijgen in Evernote is het gebruik van leestekens. Veelal hebben we onze notitieboeken in alfabetische volgorde staan en het voelt prettig en comfortabel om te zien dat onze Inbox lekker bovenin de lijst staat door hem “!Inbox” te noemen. Zo komt hij niet tussen de notitieboeken “Hobby” en “Jaarevaluaties”. Maar welke leestekens kun je gebruiken en wat is de volgorde? Ik heb het voor je uitgezocht!

Ik heb speciaal voor dit artikel een test gedaan door labels en notitieboeken aan te maken met de verschillende leestekens. Deze heb ik in alfabetische volgorde weergegeven in het overzicht van de respectievelijke organisatiehulpjes (labels en notitieboeken dus). De resultaten zijn ontluisterend! Om niet te zeggen ondoorgrondelijk! Laten we eens naar de screenshots kijken en onze eerste conclusies trekken.

 

screenshot-tags screenshot

Zit er logica in de lijst? Het lijkt er niet echt op. Wat ik heb gedaan is steeds een label en notitieboek gemaakt met de leestekens in volgorde van mijn toetsenbord. Plus de punt en komma. Maar Evernote lijkt zich niets aan te trekken van die logica. Ergens zit er een eigen logica in de volgorde, maar ik kan hem niet ontdekken.

Om dit artikel wel compleet te maken zal ik de volgorde herhalen, met daarbij aangegeven wat volgens mij waardevolle leestekens zijn om te gebruiken in je eigen notatie.

Volgorde leestekens notitieboeken en labels

Hoe gebruik je deze leestekens

Nu weet je welke leestekens je kunt gebruiken in de lijst met labels en notitieboeken. Maar hoe gebruik je deze dan? In welke situaties kan het gebruik van extra leestekens in de naamgeving handig zijn? Een paar ideeën:

Leestekentip: Gebruik in je notitieboeken geen @ als leesteken en gebruik in de labels geen # als leesteken. Deze kun je namelijk gebruiken in het onderwerp van mailberichten om een e-mail direct naar de juiste plaats te rangeren in Evernote.

(Headerfoto: Gratisography)